20 Ekim 2022 Perşembe

BİR HABER & BİR ANI -1-

Bir Haber & Bir Anı

-1-

Haber

“…Erdoğan, geçen günlerde AKP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’ye AKP TBMM Grup Toplantısı’nda rozet takmış, bu sırada da Çelebi’nin elini sıkarak “Senin çocuk kaç tane” diye sormuştu. Çelebi’yse “Bir tane efendim” diye yanıt vermişti. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret etmiş ve “Doktora yapıyor, kariyer” demişti. Erdoğan buna “Olmaz ya, bu işin kariyeri çocuk doğurmaktır. Sayıları artırmak lazım” karşılığını vermişti. Çelebi’nin eşine yaşını soran ve “46” yanıtını alan Erdoğan, “Allah’tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” sözlerini sarf etmişti...”

(https://www.diken.com.tr/erdoganin-pkklilar-15-cocuk-yapiyor-sozlerine-tepki-kurtler-bunu-anladi/ , 19.10.2022)

Anı

1998 yılının Temmuz’unun 7’si idi. Ağrı’da mecburi hizmet yıllarında tanıştığım ve aradan geçen yıllarda dostluğumuzun pekiştiği Türk milliyetçisi bir arkadaşım, doktor ve akademisyen (o sıralar Van Tıp’da Yardımcı Doçent’tim) olmam hasebiyle, beni Milliyetçi Hareket Partisi’nin Balgat’taki Ar-Ge Merkezi’ndeki Politika Okulu’nda yapılacak Sağlık Araştırmaları Kolu’nun toplantısına çağırdı. İlginç bulduğum bu davete icabet ettim. Toplantının başkanlığını bir süre sonra kurulacak Anasol-M hükümetinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı da yapacak olan Gazi Tıp’tan bir hoca yapıyordu. Toplantıda ülkedeki sağlık alanında mevcut durum ve sorunlar masaya yatırıldı, çözüm önerileri tartışıldı. Benim için beyin fırtınası misali oldukça faydalı oldu. O toplantıda tuttuğum notları hâlâ muhafaza ederim. Toplantının başında ilk konuşulan konu Türk milliyetçisi olanlar için normal gözükse de benim gibi Türk ama milliyetçi olmayan ve üstelik de dindar biri için anormaldi. “Nüfus planlamasında hedef bölge Doğu ve Güneydoğu Anadolu olması gerekirken, bilinçli olarak Yozgat, Çankırı gibi illerde başlatılmış olmasının ve bu yolla Türk nüfusun azaltılıp Kürt nüfusun arttırılması sonucu yıllar sonra nüfus ve demografik yapının ne yönde değişebileceğini düşünmek gerekir” sözleri sarf edildi. Daha sonra diğer hususlara geçildi. Toplantının çözüm önerileri kısmında ise “sağlıklı yaşamak her Türk vatandaşının hakkıdır” dışında milliyetçilikle ilgili başka bir ifade yoktu.



3 yorum:

  1. Anlamak istemeyen insanlara bir şeyi anlatmak kadar zor bir şey yok.
    Bu coğrafyada her kirli silah mazlumların üzerinde denendi.
    İşin acı tarafı da bunu kürtler kendi halkına karşı yaptı.
    PKK, IŞİD ve diğer örgütleri kuranlar uzun vadeli hesaplarla müslüman nüfusu kontrol altına aldılar.
    Irak ve Suriye'deki nüfus İsrail için büyük bir tehditti. Şimdilik istedikleri gibi gidiyor. Rusya ve Ukrayna savaşı da Büyük İsrail projesinin bir parçası.
    İki ülkeden 20 binin kadar yahudi İsrail'e göç edecek. Yerleşim yeri Filistin toprakları.
    Size komik gelecek ama sırada biz varız.
    ABD ve Avrupa PKK&PYD'ye babasının hayrına mı silah veriyor?
    FETÖ'ye boşuna mı kol kanat geriyorlar?
    PKK müslüman kürtleri işbirlikçi ve hain olarak ilan edip maddi manevi sindiriyor, sürgün edip ölümden beter ediyor. Bir çoğunu da suçsuz günahsız öldürdüler.
    Kimi memleketini terk edip büyük kentlerin varoşlarında kaybolup gittiler. Ne ahlak kaldı ne de din.
    PKK'nnın elinden kaçan ailelerin çocukları büyük şehirlerde PKK'lı oldular.
    Bunu kime anlatırsın dersen sizin gibi dinini ahlakını yaşam tarzı haline getiren insanlara. Başkasına anlatamazsın zaten dinleyen olmaz.
    Keşke karşımda olsaydınız da bu yaranın öyküsünü size anlatsaydım.
    Sizi böyle tertemiz yetiştiren anne babaya Allah rahmet eylesin.
    Selam ve dua ile.
    Ağrı'lı bir dost

    YanıtlaSil
  2. katkı ve değerli bilgiler için çok çok teşekkürler, haklısınız, selamlar

    YanıtlaSil
  3. belediyede çalışırken Tacsav vakfı nüfus kontrolü yapıyordu. Semra Özal bu vakfa destek veriyordu. Bu çalışmalara katılanlara takdirname vermişti .Türk milliyetçisi bir müdür arkadaş aldığı belgeyi arkasındaki panoya asmıştı
    Bir okuyucu

    YanıtlaSil