23 Nisan 2022 Cumartesi

ÖZGÜR DÜŞÜNCELER - II - Deliliğe Övgü, 3Y, Devlet ve Özeleştiri

ÖZGÜR DÜŞÜNCELER

II.

Deliliğe Övgü, 3Y, Devlet ve Özeleştiri

 

Her geçen gün "Allah'ım, aklıma mukayyet ol" diye dua ettiğim bu ülkede, başhekimlik görevinin sonuna doğru olan bitene isyan ettiğim ve bunu arkadan değil de önden, açıkça, mertçe yaptığım için adım zamanla "uyumsuz, geçimsiz, muhalif"e çıktı. Ben "deli" denilmesini tercih ederdim. Zira bu kadar akıllının ülkenin canına okuduğu bu ülkede, akıllılara değil, delilere ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. 

Delilik güzeldir, özgürlüktür. Adınızın deliye çıkmasından korkmayın derim. Varsın adınız çıkmışsa dokuza(deliye), nasıl olsa inmeyecektir artık sekize(akıllıya). Onuncu köyde yeriniz her zaman hazırdır ve üstelik deliye her gün bayramdır. İnanın 58 yaşındayım ve şunu kesinlikle anladım. "Bu ülkede akıllı olmak zulümdür, işkencedir, mutsuzluktur, huzursuzluktur".

01.04.2022

 

Gerçi tarihin her döneminde her yerde vardılar ama günümüzde öyle mahlukat tipleri var ki, bu (zer)zevatlar, kapıkulu zihniyetine sahip olup omurgasızdırlar. Her daim iktidar yanlısı olup gücün borusunu öttürürler ve 3Y (yağcı, yalaka, yavşak) özellikli her devrin soytarılarıdır, dalkavuklarıdır. 'Kraldan ziyade kralcı'lardır. 'Gelene ağam, gidene paşam' ve de 'kral öldü yaşasın yeni kral' derler. Menfaatleri, makamları, konforları putlarıdır ve maalesef sayıları da mebzul miktarda olup gitgide de artıyorlar.

17.02.2022

 

Bir ırkı, milliyeti, dini, ideolojiyi, mezhebi, hanedanı ifade eden, bu isimlerle anılan devletler, bünyelerinde kendisi gibi olmayanlara az ya da çok öteki, diğeri, başkası, üvey muamelesi yapmaktan kendilerini alamazlar.

29.10.2021

 

Özeleştiri yapmayanlara ve eleştiriden hoşlanmayanlara, öğüt verip eleştiri yapmak, abesle iştigaldir, boşa zaman kaybıdır, nafiledir.

15.10.2021




1 yorum:

  1. Kardeş siz delisiniz de bu deliliği anlamaya yürek lazım . Akıllılar ço rahatlar. Zoru seçmek kolay değil.

    YanıtlaSil