30 Ekim 2015 Cuma

GÜLÜMSETİRKEN DÜŞÜN-DÜRTEN KISA HABER-YORUM

“Sahte rakı vak’ası”

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 20'yi aştı (gazeteler, 31.10.2015)

10 yıl önceki haber ve o zamanki haber-yorumum
Sahte rakıya dört kurban daha. Sahte rakıdaki metil alkolden zehirlenerek ölenlerin sayısı 22’ye yükseldi [ntv, 09/03/2005]
   
Hey gidi günler hey. Bir zamanlar Asya’nın uçsuz bucaksız bozkırının ortasında kısrak sütü (kımız) içip çekik gözlü Çinlilere baskınlar verirken, şimdi Anadolu bozkırında aslan sütü namlı milli içki (!) rakının sahtesinden can verir olduk.
Trafik kazalarından, şiddet’ten, soba ve şofben zehirlenmelerinden nice canlar zayi edilirken ve de bunlara alışmış, kanıksamışken (geçen yıl 898 milyon litre tüketilen alkollü içkilerden biri olan- Yeni Şafak, 05/03/2005) rakının sahtesinden ölüm de nereden çıktı şimdi? Kardeşim bu sahte rakı da hemencecik öldürüveriyor, azar azar, yavaş yavaş öldürmüyor gerçeği gibi.
Bir rivayete göre (deminki kaynak) sayıları 7 milyonu bulan (inanalım mı yahu, abartı olmasın, bu hesaba göre 70 milyonun her on kişisinden biri alkol bağımlısı mı yani) bu kişiler milli bütçeye yıllar içinde o kadar girdi sağlayacakken, iç piyasayı canlandıracakken, ekonomik göstergeleri daha da iyileştirecekken böyle apansız çekip gitmeleri reva mı?
“Lingo lingo şişeler / Rakı da mı içtin sen bensiz / Çamura mı düştün hayırsız” diye çakırkeyf olurken bu acı da nereden düştü ocağımıza. Hayır o değil de bu bira, rakı, şarap gibi bilimum alkollü içkilerin trafik kazaları, cinayet, ırza tecavüz gibi adli vakalara yol açmasına, arttırmasına filan alışmışken, böyle apansız alıp götürmesi ürküttü bizi doğrusu. Cinsel ilişkilerdeki başıbozukluğa büyük bir darbe indiren AIDS gibi bu da paniğe sevketti akşamcıları güpegündüz.
Ya bir de insanlar topluca “Ey iman edenler; şarap (alkollü içkiler), kumar, putlar, fal okları şeytanın pis işlerindendir. Artık bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Muhakkak şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin bırakmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi? Maide; 90,91“ diyen terbiye edicileri (Rabb) olan Allah’ın öğüdüne kulak verirlerse. Acep o zaman rivayet edildiği gibi Medine misali bizim sokaklarımızda da günlerce alkollü içki akar mıydı?

Çarşambayı sel aldı almasına da İstanbul’u da sel alır mıydı acep? Ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder