10 Şubat 2023 Cuma

“ORDA KİMSE VAR MI?”

‘Maraş’tan bir haber geldi, Dediler ki’ (ki haberi ilk kez facebook sayfamda okumuştum); 06 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17’de Pazarcık ilçesinde 7.7, saat 13.24’de de Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Binlerce bina enkaz haline geldi, on binlerce ölü ve yüz bine yakın yaralı var. Depremden başta Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman olmak üzere 10 il hatta komşu ülke Suriye bile etkilendi. ‘Keşke bu deprem olmasa idi, kesileydi elim kolum’, ama ‘olan oldu’. Depremin beşinci gününde bile onca soğuğa ve olumsuz şartlara rağmen mucize kabilinden enkazlardan az da olsa kurtarılan insanların sevindirici haberleri gelmeye devam ediyor.

 

Ankara’da dünyaya gözlerimi açtım ve ahir ömrümün otuz yılını orada geçirdim. Bu süre zarfında gündemimde deprem olmadığı gibi ona dair hiç hatıram da olmadı.

 

Ne zaman ki mecburi hizmet için Ağrı’ya gittim, depremi ilk kez orada yaşadım, daha doğrusu hissettim. Verem Savaş Dispanseri Tabibi olarak göreve başlayalı iki hafta kadar olmuştu. O gün çalışma odamda otururken, öğleye doğru birden koltuğum sallanmaya, başım dönmeye başladı...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder